Extern vertrouwenspersoon

Ik ben van mening dat alle mensen recht hebben op een veilige werkomgeving. Daarom zet ik mij graag in als extern vertrouwenspersoon. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om  te zorgen voor een veilige werkomgeving.

In een werkomgeving gebeurt van alles, positieve dingen maar helaas ook minder prettige dingen. Pesten op de werkvloer, discriminatie, seksuele intimidatie en agressie op het werk komen  -gemerkt of ongemerkt- bij veel bedrijven voor. Terwijl deze ongewenste omgangsvormen een enorm effect hebben. Op de persoon zelf, op de werksfeer én op de werkgever. Als extern vertrouwenspersoon help ik om ongewenste omgangsvormen te voorkomen. En als het wel gebeurt: de impact ervan te beperken. 

Ik ben aansloten bij de LVV (landelijke vereniging voor vertrouwenspersonen) en erkend als extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit.

 

Jannie Hopman, Werk & vitaal, coach, vertrouwenspersoon, slaapcoach

Wat doet de externe vertrouwenspersoon

  • Ik zorg voor opvang en begeleiding van de werknemer die het slachtoffer is van ongewenste omgangsvormen of zaken op het gebied van integriteit. 
  • Ik draag zorg voor een vertrouwelijke setting waarin de medewerker zijn/haar verhaal kan doen.
  • Samen met de werknemer zoek ik naar oplossingen, waarbij vooral de werknemer zelf een actieve rol invult. 
  • ik geef voorlichting en advies bij de werkgever aan alle werknemers en management over ongewenste omgangsvormen en integriteit. Dit draagt bij aan het bespreekbaar maken, herkennen en voorkomen van ongewenste omgangsvormen en integriteitskwesties. 

Meer informatie

 

Voor meer informatie over mijn inzet als externe vertrouwenspersoon neem gerust contact met mij op. Ik werk als freelance (ZZP) en werk met abonnementsvormen. 

Of als je als werkgever graag eens bijgepraat wil worden over de ontwikkelingen en verplichtingen op dit gebied, ik praat je graag even bij.

logolvv-400x329