Waarom een vitaliteitscoach

Met behulp van een vitaliteitscoach kun je aan de slag met bepaalde doelen die je wil bereiken. Misschien heb je dat al vrij helder. Maar coaching kan je ook helpen om dingen te zien die je nu niet ziet. En als je die dingen niet ziet, dan kun je er ook niets aan doen. Als je leert hoe je ze wel kunt zien en hoe je daar zelf sturing aan kunt geven dan kun jij groeien als mens.

Wat doet de vitaliteitscoach

De vitaliteitscoach gaat met jou heel wat stappen verder gaat dan alleen gericht op de bekende leefstijlthema’s. We bekijken jouw vitaliteit vanuit diverse invalshoeken: mentaal, fysiek, sociaal-emotioneel, zingeving en persoonlijk leiderschap. Op die manier kun je de balans in jouw leven (werk en privé) beter houden of terugvinden. Je gaat meer plezier ervaren in je werk en je leven, je kunt jouw grenzen beter bewaken en hebt meer energie.

In mijn praktijk ervaar ik vaak dat dat best lastig is. Dat heeft ermee te maken dat je niet alleen bewust maar ook onbewust bepaalde dingen nu eenmaal doet zoals je ze doet of je reageert uit automatismen. Daarmee gaan we aan de slag en je zult ervaren dat je daardoor meer zelfliefde gaat ontwikkelen en bewuster keuzes gaat maken die beter voor jou zijn. En dat zul je niet alleen zelf merken maar ook jouw omgeving en op het werk. Jouw mentale veerkracht zal verbeteren. Er zullen altijd negatieve gebeurtenissen zijn in jouw privé-leven of op het werk maar je zult hier beter tegen opgewassen zijn door te kiezen hoe je ermee om wil gaan. 

Twijfel je of je een coachtraject kunt gebruiken? Je kunt ook eerst starten met een vitaliteitcheck om te achterhalen hoe het met jouw huidige vitaliteit gesteld is. Werkgevers zetten regelmatig een vitaliteitscheck in als laagdrempelige manier om medewerkers te laten kijken naar hun eigen vitaliteit in het kader van duurzame inzetbaarheid. 

Voor wie?

De mensen die ik coach, ervaren ergens in hun vitaliteitmanagement bepaalde “lekken”. Omgaan met stress, grenzen bewaken, te weinig energie, weinig zelfwaardering, last van perfectionisme, niet goed weten wat je wil in het werk of het leven, of het niet weten hoe echte ontspanning te vinden. Dit zijn een aantal voorbeelden van onderwerpen die vaak aan de orde komen. Ik vat het samen onder het begrip vitalteitsmanagement. Dat is waar ik mensen bij kan helpen.
Jannie Hopman, coach

Werkwijze

Mijn trajecten zijn altijd maatwerk. Samen met de opdrachtgever en/of de coachee bepalen we waar we mee aan de slag gaan. Na de kennismaking en akkoord van de offerte kan het traject starten. Na een intake volgen een aantal coachgesprekken, gemiddeld gaat het om vijf gesprekken. Deze kunnen plaatsvinden in mijn praktijk in Wijchen, op locatie van een werkgever of bijvoorbeeld buiten in de natuur. Tijdens en tussen de coachgesprekken krijg je opdrachten waar je mee aan de slag gaat.