De vitaliteitscheck, een prachtig cadeau

De vitaliteitscheck is op vele manieren inzetbaar. Bijvoorbeeld als een cadeautje aan medewerkers in het kader van duurzame inzetbaarheid en aandacht voor vitaliteit. Deze check is heel geschikt om eenmalig in te zetten en geeft direct bewustzijn en aanzet tot actie. Daarnaast wordt deze interventie vaak ingezet als onderdeel van de intake bij de start van een coachtraject.

Zoals de APK voor de auto

Een integrale vitaliteitscheck is een laagdrempelige en effectieve manier om kennis te maken met vitaliteitscoaching. Door middel van deze check wordt er een totaalbalans opgemaakt van de vitaliteit van de deelnemer. Met behulp van een vragenlijst en een persoonlijk gesprek maakt de deelnemer als het ware zijn “APK” op.

Als werkgever kun je samen met de medewerker bekijken welke vervolgstappen of interventies nodig zijn om de medewerker vitaal, bevlogen en duurzaam in zijn werk te houden. Een dergelijke “APK” wordt vaak gezien als een soort cadeautje en er komen altijd (verrassende) inzichten uit.

Voor wie is een vitaliteitscheck?

Medewerkers blijken het erg prettig en waardevol te vinden om een persoonlijke balans op te maken. Vanwege de integrale benadering komen alle gebieden aan de orde: mentaal, fysiek, sociaal-emotioneel, persoonlijk leiderschap en zingeving.

We maken hierbij gebruik van het Balansmodel van MARK of onze eigen VitaliteitsCheck. Deelnemers waarderen het enorm als ze dit van hun werkgever aangeboden krijgen en het levert altijd iets op. De ene keer bijvoorbeeld een inzicht waar iemand graag verder mee aan de slag wil en de andere keer een slimme tip die je meteen kunt toepassen. 

De medewerker vult vooraf een digitale vragenlijst in. Daarna wordt een gesprek ingepland dat ongeveer een uur duurt. Dit kan zowel op lokatie, in mijn praktijk in Wijchen als online. 

 

 

vitaliteitscheck Mark integraal model

De vitaliteitscheck, de manier om te starten met vitaliteitsmanagement binnen jouw organisatie.