Over mij

Hoe ik coach werd. In 1998 na afronding van de Academie Mens en Arbeid startte ik als consulent arbeidsvoorziening. Na een paar jaar startte ik als HR-adviseur en heb dat in diverse organisaties gedaan: een internationaal computerbedrijf, geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulpverlening en primair onderwijs. Een paar jaar geleden begon er iets te knagen. Ik had een fijne baan en leuke collega’s in het onderwijs maar ik wilde meer echt mét mensen werken. Ik zag veel medewerkers die tegen bepaalde dingen aanliepen die je eigenlijk wel kunt samenvatten onder het begrip vitaliteit (stress, werkdruk, burn-out, loopbaanvragen,werkplezier, leefstijl, mindset). In mijn functie kon ik deze medewerkers voornamelijk doorverwijzen en beleid maken terwijl ik graag zelf wilde helpen ….

Mens en Werk

En zo kwam ik weer terug bij het beginpunt van mijn werkende leven, waar het vuurtje ooit begon, alles rondom mens en werk. Dat, gecombineerd met het belang dat ik zie in preventie en investeren op duurzame inzetbaarheid, zorgde er mede voor dat ik een coachopleiding gericht op vitaliteit en leefstijl ging doen. In 2017 ben ik met mijn eigen onderneming gestart waarin voor mij alles samenkomt: Werk & vitaal. Ik ben me verder gaan specialiseren door opleidingen op het gebied van stress en burnout, het vat van zelfwaardering, ACT (Acceptance & Commitment Therapy), extern vertrouwenspersoon. En vanaf 2021 ben ik slaapcoaching gaan toevoegen aan mijn diensten.

Ik als coach

Ik luister naar mensen zonder oordeel. Door de juiste vragen te stellen, kan iemand zelf de antwoorden in zichzelf gaan vinden. Ik leer mensen weer de regie te pakken om zichzelf te ontwikkelen en meer veerkracht te krijgen in het werk en in het leven. Daartoe maak ik onder meer gebruik van ACT (Acceptance & Commitment Therapy): van klacht naar meer veerkracht. Ik geloof in maatwerk, elke persoon is anders dus elk traject is anders. Kenmerkend voor mij is dat ik werk in kleine stapjes en vooral ook om die allereerste (ook al is dat maar een héél kleine) stap te zetten.

Jannie Hopman, coach Werk & vitaal
Jannie Hopman, coach Werk & vitaal

Ik als mens

Mijn kernkrachten zijn ziener en grensverleggend. Ik zie erg veel, ik zie mensen maar ook details. Ik krijg in mijn leven  energie van veel variatie in de dingen die ik doe en de vrijheid om mijn eigen keuzes daarin te maken. Ik ben mijn hele leven al een boekenwurm: zowel ter ontspanning als ook om dingen te leren. Ik ben graag buiten.

Ik houd van sporten (zoals kickboksen, hardlopen, skiën) en buiten zijn en graag ook de combinatie van buiten sporten. Ik kan echt genieten van de eerste warme zonnestralen in de lente, van gezellige dingen doen met gezin en vrienden, zomaar van kleine geluksmomentjes en van Tony’s chocolade.

Ik en samen

Er zijn een aantal organisatie waar ik een samenwerking mee heb. Klik op de logo’s om op mijn profiel en/of meer informatie van de betreffende organisatie te komen. 

Heb je een vraag voor mij?

Stuur dan hier jouw bericht.

*Door het invullen van onderstaand contactformulier geef je Werk & vitaal toestemming om gegevens over jou te verwerken. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet uitgewisseld aan derden. Je mag jouw toestemming voor gegevensverwerking op elk moment intrekken. Lees hier ons privacy en cookiestatement.

    *Ik ga akkoord met de verwerking en opslag van mijn gegevens.

    Scroll naar top