Stresscoach

Stress en “druk zijn” horen we dagelijks. Maar wanneer is het nog oké en wanneer kun je beter stappen ondernemen om te herstellen?

We starten altijd met een intake waarbij we kunnen bepalen wat de ernst van jouw stress is. Aan de hand daarvan maken we een plan van aanpak dat bestaat uit doelen waar jij naar toe wil werken. 

In welke mate er stress is: van beginnende overspannenheid tot een burn-out, we gaan voor een duurzaam herstel. Zodat jij weet hoe het bij jou werkt, je herkent de (vroege) signalen en bent dan in staat om tijdig in te grijpen. 

Stresscoach is

Hulp bij het herstellen van stress. We kijken samen wat de ernst van jouw stress is en maken vervolgens een plan van aanpak met doelen. 

Bij lichtere stressklachten is het traject wat korter (gemiddeld zes sessies). We gaan samen werken aan jouw energieopbouw en verbetering van je zelfmanagement om weer fit te worden en te blijven.

Bij overspanning en burn-out is het traject wat langer (gemiddeld 12 sessies).  Hierbij werken we  in eerste instantie aan jouw lichamelijk en psychisch herstel. Als je begint op te knappen ga je aan de slag met opbouw van vitaliteit, verbetering van zelfmanagement en indien van toepassing een plan van aanpak rond je re-integratie. 

Bij beide trajecten zullen we indien mogelijk regelmatig (deels) buiten sessies hebben. 

 

Voor wie?

De mensen die ik coach, ervaren ergens in hun vitaliteitmanagement bepaalde “lekken”. Omgaan met stress, grenzen bewaken, te weinig energie, weinig zelfwaardering, last van perfectionisme, niet goed weten wat je wil in het werk of het leven, of het niet weten hoe echte ontspanning te vinden. 

Stresscoachtrajecten worden vaak vergoed door de werkgever en sluiten aan bij  het plan van aanpak reïntegratie. Ik stem regelmatig af met betrokkenen zoals werkgever en de arbodienst.

Jannie Hopman, coach
Werk & vitaal - coach Wijchen

Werkwijze

Mijn trajecten zijn altijd maatwerk. Samen met de opdrachtgever en/of de coachee bepalen we waar we mee aan de slag gaan. Na de kennismaking en akkoord van de offerte kan het traject starten. Na een intake volgen een aantal coachgesprekken. Deze kunnen plaatsvinden in mijn praktijk in Wijchen, op locatie van een werkgever of bijvoorbeeld buiten in de natuur. Tijdens en tussen de coachgesprekken krijg je opdrachten waar je mee aan de slag gaat.