Waarom investeren in vitaliteit

Investeren in vitaliteit kun je inzetten op een moment dat de nood hoog is en dat er echt iets moet gebeuren. Eigenlijk kun je dus zeggen: wanneer het stoplicht als het ware op rood staat. Maar beter nog start je met preventieve acties als je al kleine signalen ziet bij een medewerker (of bij jezelf).

Visie op vitaliteit

Maar wil je echt werken aan amplitie van de vitale medewerker, dan start je nog veel eerder. Want dan zijn medewerkers zelf in staat ervoor te zorgen dat zij een goede balans tussen stress en energie hebben. Daarnaast zullen ze hun werk met meer bevlogenheid, welbevinden en energie uitvoeren. Uiteindelijk zullen dan minder interventies op het gebied van curatie en preventie nodig zijn. En dat is voor iedereen van meerwaarde.

Wat hebben vitale mensen gemeen?

Als je vitaler bent, zit je lekkerder in je vel. Daardoor ben je minder vaak ziek. Je zult ervaren dat je productiever bent in alle dingen die je doet. Je voelt je gelukkiger en hebt meer plezier en energie. Dat werkt door in alle facetten van je leven.

Voor werkgevers is het enorm waardevol om vitale medewerkers te hebben. Er zal minder verzuim zijn. Mensen zijn productiever en hebben meer plezier in hun werk. Het verloop van in-, door- en uitstroom zal dan gezonder zijn. Ook zullen mensen dan zelf meer sturing geven aan hun duurzame inzetbaarheid. Een win – win situatie dus.

 
Jannie Hopman, coach

Het gaat altijd om maatwerk.